Ingredience: | |
čerstvá pasta - orecchiette | 500 g |
smetana na vaření | 130 ml |
malá červená cibule | 1 ks |
rajčata | 3 ks |
medvědí česnek | svazek |
citronový olivový olej | 1 lžíce |
opražená slunečnicová semínka | malá hrst |
citronová šťáva | 2 - 3 lžíce |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Tak konečně tu máme zase období medvědího česneku!
Rajčata nařízneme, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu na těstoviny a vaříme asi 7 minut, až budou na skus.
Do mixéru se sekacími noži dáme oloupanou a rozčtvrcenou cibuli, rozpůlená rajčata a přilijeme olivový olej. Zeleninu rozsekáme najemno a poté k ní přidáme očištěné listy medvědího česneku, semínka, citronovou šťávu a dvě lžíce smetany. Směs opět důkladně rozmixujeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev a nalijeme na ni vzniklou salsu a zbytek smetany. Na mírném ohni přivedeme k varu a lehce provaříme. K omáčce přidáme asi 2 - 3 lžíce vody z těstovin, promícháme a odstavíme. Těstoviny slijeme, důkladně promícháme s omáčkou a ihned podáváme.