Pažitka
Název:

Orecchiette s krémovou salsou s medvědím česnekem

vegetariánský recept


Orecchiette s krémovou salsou s medvědím česnekem


Ingredience:
Ingredience:
čerstvá pasta - orecchiette500 g
smetana na vaření130 ml
malá červená cibule1 ks
rajčata3 ks
medvědí česnek svazek
citronový olivový olej1 lžíce
opražená slunečnicová semínka malá hrst
citronová šťáva2 - 3 lžíce
sůl dle chuti
pepř špetka
Postup přípravy:

Tak konečně tu máme zase období medvědího česneku! 

Rajčata nařízneme, spaříme ve vroucí vodě a oloupeme. Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu na těstoviny a vaříme asi 7 minut, až budou na skus.
Do mixéru se sekacími noži dáme oloupanou a rozčtvrcenou cibuli, rozpůlená rajčata a přilijeme olivový olej. Zeleninu rozsekáme najemno a poté k ní přidáme očištěné listy medvědího česneku, semínka, citronovou šťávu a dvě lžíce smetany. Směs opět důkladně rozmixujeme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev a nalijeme na ni vzniklou salsu a zbytek smetany. Na mírném ohni přivedeme k varu a lehce provaříme. K omáčce přidáme asi 2 - 3 lžíce vody z těstovin, promícháme a odstavíme. Těstoviny slijeme, důkladně promícháme s omáčkou a ihned podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno