Pažitka
Název:

Ořechová bábovka s rozinkami

bezlepkový recept


Ořechová bábovka s rozinkami


Ingredience:
Ingredience:
vejce (žloutky a bílky zvlášť)3 k
třtinový cukr100 g
tuk (např. Hera, při ABKM tuk bez BKM)120 g
vlašské ořechy namleté najemno100 g
vlašské ořechy nasekané nahrubo (nemusí být) hrst
bezlepková směs Doves farm červená (nebo pohanková mouka)210 g
rýžové mléko150 ml
prášek do pečiva bez lepku1/2 sáčku
tuk na vymazání formy
strouhaný kokos na vysypání formy
Postup přípravy:

Neznám klasičtější moučník než je bábovka. Je tolik variant a možností jak ji připravit. Tak jsem vyzkoušela její bezlepkovou podobu. Recept však můžete využít i jako klasický, kdy stačí bezlepkovou mouku vyměnit za klasickou pšeničnou. Pokud máte rádi větší kusy ořechů v moučníku, tak přidejte ještě hrst ořechů, které jen nahrubo nasekáte a určitě si pochutnáte. 

Nejprve si rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do pevného sněhu. Žloutky pak v jiné míse prošleháme s cukrem a povoleným tukem do pěny. Do vyšlehané žloutkové směsi přidáme najemno namleté ořechy, prosátou mouku a prášek do pečiva a pomalu přiléváme mléko a šleháme. Jde o to, aby se všechny ingredience propojily. Nakonec opatrně vmícháme bílky a těsto pak nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme předtím vymazali tukem a vysypali strouhaným kokosem.

Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 - 50 minut. Zda je bábovka upečená, vyzkoušíme špejlí. Pokud se těsto nelepí, je hotová.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno