Ingredience: | |
ovesné vločky | 2 hrnky |
kokosové lupínky | 1 a 1/2 hrnku |
ořechy (mandle, vlašáky, para, kešu, líškáče) | 1 a 1/2 hrnku |
chia semínka | 2 lžíce |
kokosový olej | 5 lžic |
agávový sirup či jiné tekuté sladidlo | 3 - 5 lžic |
Pokud se vám zdá, že tenhle recept už jste na blogu viděli, nepletete se. Nejdřív jsem totiž dostala chuť na ořechovou granolu. Pak mě napadlo, že by si zasloužila lepší fotku. A když jsem ji chystala, trochu jsem recept upravila - některé ingredience přidala (hlavně hodně ořechů), některé dala pryč (zejména namíchanou směs semínek z obchodu, kterou doma každý nemá a já už vlastně taky ne) a pohrála si i s teplotou a dobou pečení. Změna granole prospěla a protože mi přišlo líto, aby recept zapadl v archivu blogu, dovolila jsem si ho přilípnout nahoru mezi aktuální příspěvky. Mimochodem, kombinace pomeranče a ostružiny byla původně jen na oko, pro fotku, nakonec mě ale velmi mile překvapila. Kůru jsem samozřejmě dala pryč a zmrzlé ostružiny nechala povolit, ovšem pomeranč s bílým jogurtem příjemně kontrastoval a ostružiny byly překvapivě sladké, což se třeba o mražených malinách říct nedá.
Troubu předehřejeme na 160 °C. Smícháme vločky, kokosové lupínky, ořechy a chia semínka, přidáme kokosový olej a sladidlo, důkladně promícháme. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem, pečeme asi 25 minut, dozlatova. Občas promícháme, aby se směs opékala rovnoměrně. V uzavřené dóze vydrží až několik týdnů.
Podrobné info: