Název:Ořechový koláš s krémem Limoncello, jahodami a granátovým jablkem
Ingredience:
Těsto: |
hladká mouka | 150 g |
cukr krystal | 100 g |
vajíčko | 1 ks |
máslo | 75 g |
kyřící prášek | 1/2 balíčku |
mleté vlašské ořechy | 50 g |
Krém: |
mascarpone | 1 kelímek |
Lučina | 200 g |
citronový likér Limoncello | 2 lžíce |
moučkový cukr | 2 - 3 lžíce |
Na ozdobení: | |
jahody | dle potřeby |
granátové jablko | dle potřeby |
meduňka | dle chuti |
dortová želatina | dle potřeby |
máslo | na vymazání formy |
dětská krupička | na vysypání formy |
Postup přípravy:I když byl tento pracovní týden kratší než obvykle, byla jsem nějak bez energie a usínala jsem večer velmi brzy. Doma jsem udělala jen to nejnutnější a přála si, aby už byl pátek.
Dnes jsme se konečně dočkali zase krásného slunečního a teplého dne. A abychom počasí podpořili i nějakou svěží dobrotou, připravila jsem dnes ořechový koláč s krémem Limoncello, jahodami a granátovým jablkem.
Povolené máslo utřeme s cukrem, vešleháme vajíčko a nakonec přidáme sypké suroviny - mouku s práškem do pečiva a mleté ořechy.Zpracujeme těsto,
které necháme v lednici minimálně hodinu odpočinout - s těstem z lednice se nám bude lépe pracovat. Formu na dort si vymažeme máslem a vysypeme dětskou krupičkou, těsto vyválíme a přeneseme do formy a při 160 stupních pečeme cca půl hodiny. Necháme důkladně vychladnout.
Mezitím si připravíme krém - kelímek mascarpone smícháme s 200 g Lučiny, dvěma lžícemi moučkového cukru a 2 lžícemi likéru. Důkladně vyšleháme.
Na vychladlý korpus naneseme krém, poklademe ovocem a zalijeme želatinou, kterou jsme si připravili podle návodu na sáčku. Koláč necháme v lednici minimálně hodinu až dvě vychladit a můžeme podávat :-)
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min
Autor:
zavřít okno