Pažitka
Název:

Orientální hovězí kližka z pomalého hrnce


Orientální hovězí kližka z pomalého hrnce


Ingredience:
Ingredience:
hovězí kližka750 g
cibule2 ks
pórek1 ks
česnek2 stroužky
sekaná rajčata1 konzerva
třtinový cukr1 lžíce
citronová šťáva1 lžíce
hustý bílý jogurt200 g
sůl dle chuti
ghí nebo olej na smažení
Kořenící směs:
kurkuma1 lžička
drcený kmín1 lžička
koriandr1 lžička
černý pepř1/2 lžičky
mletý zázvor1/2 lžičky
skořice1/2 lžičky
mletý hřebíček1/3 lžičky
kardamon1/3 lžičky
mleté chilli (nedávala jsem)1 lžička
Postup přípravy:

Tento recept jsem dostala o kolegyně z práce a hned při prvním ochutnání jsem se do něj zamilovala. Je plný chutí, vůní a je prostě skvělý. Vyzkoušejte ho!

Na ghí necháme zatáhnout kostky masa, které pak přendáme do pomalého hrnce. Na výpeku osmahneme cibuli a poté i česnek. Mezitím si umícháme kořenící směs, kterou také přidáme do hrnce a asi jednu minutu společně restujeme. Pak připojíme i drcená rajčata a na kolečka nakrájený pórek. Ochutíme solí, cukrem a citronovou šťávou. Vše dobře promícháme a nalijeme na maso do pomalého hrnce. Necháme dusit 4 hodiny na HIGH. Nakonec vmícháme bílý jogurt a můžeme ihned podávat.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno