Pažitka
Název:

Ostrá zeleninová pomazánka z brambor


Ostrá zeleninová pomazánka z brambor


Ingredience:
Ingredience:
petrželka1 malá miska
sůl dle chuti
pepř dle chuti
malá rajčátka2 ks
salátová okurka2 plátky
pomazánkové máslo2,5 lžíce
uvařené a vychladlé brambory2 ks
drcená chilli paprička (piri piri koření)1 ks
prosciutto dle chuti
čerstvé pečivo dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes jsem zkusila připravit pomazánku, která je trochu pikantní a určitě stojí za vyzkoušení.

Brambory oškrábeme a uvaříme doměkka. Já jsem shodou okolností vařila brambory k obědu, tak jsem si dvě odebrala. V mixéru rozmixujeme petrželku, rajčata, okurky, vychladlé brambor a chilli papričku. Přimícháme pomazánkové máslo (lučinu nebo žervé) a osolíme a opepříme. Podáváme na čerstvém pečivu s plátkem uzeniny. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno