Pažitka
Název:

Ostružinový koláč s kardamonem


Ostružinový koláč s kardamonem


Ingredience:
Ingredience na těsto:
polohrubá mouka250 g
změklé máslo80 g
moučkový cukr80 g
vejce1 ks
mléko150 ml
sůl1 špetka
prášek do pečiva1/2 sáčku
čerstvý zelený kardamon1 lžička
čerstvé ostružiny1 miska
Drobenka:
moučkový cukr100 g
polohrubá mouka150 g
změklé máslo60 g
mleté kešu a mandle2 lžíce
Postup přípravy:

Pokud jste se s kardamonem ještě nesetkali, určitě si ho v dezertech zamilujete. Má nejen specifickou vůni a chuť, ale je velmi zdraví prospěšný. Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů, vylučuje přebytečnou vodu z těla a podporuje funkci ledvin. Také je dobrý pro imunitu a tak ho můžete bu´dto kloktat nebo v zimních měsících popíjet s medem. a to je jen zlomek toho, co se o kardamonu dočtete.

Postup je snadný a rychlý. Máslo, cukr a vajíčko ušleháme do pěny.
Pak po částech střídavě přidáváme za stálého šlehání mléko, prosátou mouku, smíchanou s kypřícím práškem, kardamonem a solí.
Vše ušleháme a těsto rozetřeme do vymazané koláčové formy o průměru 28 cm.
Hustě poklademe ostružinami a posypeme drobenkou.
Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme na 180 st. asi 25-30 minut.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Romana Važanská

    zavřít okno