Pažitka
Název:

Osvěžující letní bramborový salát s okurkou a rajčaty


Osvěžující letní bramborový salát s okurkou a rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
salátové brambory1 k
menší salátová okurka1 ks
větší rajčta2 ks
hořčice1 lžíce
olivový olej5 lžic
balsamikový ocet nebo citronová šťáva2 lžičky
sůl dle chuti
pepř dle chuti
med1 lžička
tymián dle chuti
petrželka dle chuti
semínka (dýňová) dle chuti
Postup přípravy:

Za chvíli tu máme horké léto a já vám přináším typ na jeden osvěžující bramborový salát, který můžete podávat k masu, nebo jen tak samotný.

Brambory dáme vařit do osolené vody doměkka. Oloupanou okurku a omytá rajčata nakrájíme na kostičky. Na zálivku vyšleháme olej s hořčicí, solí, pepřem, medem a octem. Uvařené brambory nakrájíme na plátky, smícháme se zálivkou a přidáme pokrájená rajčata s okurkou a nasekanými bylinkami. Dáme vychladit. Podáváme samotné nebo s masem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno