Pažitka
Název:

Osvěžující moučník s oříškovým korpusem, ovocem a citronovým vitacitovým pudingem


Osvěžující moučník s oříškovým korpusem, ovocem a citronovým vitacitovým pudingem


Ingredience:
Ingredience:
vejce3 - 4 ks
třtinový cukr1 hrnek
mléko pokojové teploty1 hrnek
olej1/2 hrnku
polohrubá mouka2 hrnky
jedlá soda1 lžička
mleté oříšky hrst
Náplň 1:
měkké tvarohy2 ks
domácí lučina4 lžíce
stévie nebo citronový cukr dle chuti
Náplň 2:
kompotované broskve nebo jiné ovoce1 plechovka
Poleva:
vitacit2 balíčky
voda nebo šťáva z kompotu smíchaná s džusem1000 ml
vanilkový puding2 a 1/2 balíčku
Postup přípravy:

Tak jsem dumala, jaký moučník udělat,  doma byl vitacit,  umleté oříšky od cukroví a  kompot a tak jsem zkusila to, co nyní je na fotkách.

1) Z uvedených surovin na korpus. Ušleháme nejdříve vejce s cukrem, přidáme  vyšlehat olej, mléko a  vše ušleháme do pěny. Vsypeme mouku se sodou a nakonec přidáme oříšky a  dobře zamícháme. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a dáme péci do rozehřáté trouby na 170 stupňů - pečeme dorůžova.  Zkoušíme  špejlí. Vyndáme a necháme chladnout.

2) Mezitím si  měkké  tvarohy s lučinou a cukrem vyšleháme do husté konzistence a potřeme touto směsí již vychladlý upečený korpus na plechu.

3) Okapané broskve, nebo jiné kompotované ovoce, rozkrájíme na půlky nebo čtvrtky a poklademe je na moučník s tvarohovou vrstvou. 

4) Vitacity (citron nebo pomeranč) smícháme s vodou a  zašleháme k nim dva  vanilkové pudingy a uvaříme do jemné a lesklé konzistence. Ta svěží vůně i směs z pudingů je velmi  dobroučká. Můžete zkusit i druhou variantu. Smícháme  šťávu z  kompotu, doplníme ji pomerančovým džusem do 1000 ml a uvaříme s  pudingem.
 Už jsem dělala obě varianty a jsou dobroučké obě dvě. 

Ovocný moučník nalijeme na moučník s  tvarohem a ovocem. Necháme přes noc v chladu, pokud to vydržíme a nechutnáme dříve.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno