Ingredience: | |
vepřové koleno | 1 ks |
voda | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
česnek | 6 stroužků |
mrkev | 1 ks |
celer | 1/2 ks |
petržel | 1 ks |
čerstvá majoránka | dle chuti |
nové koření | dle chuti |
velké kroupy | 200 g |
libeček | dle chuti |
petrželka | de chuti |
Čím více se ochlazuje, tím více se uchylujeme k receptům, které zahřejí. V minulém receptu na vepřové koleno jste se mohli inspirovat na hlavní chod, však vývar z kolene, využijeme též. A to na výbornou polévku.
Omyté a přeseknuté koleno dáme do tlakového hrnce a vaříme v osolené vodě doměkka. V polovině vaření přidáme omytou kořenovou zeleninu, utřený česnek a bylinky. Když je koleno měkké, vyjmeme jej i s kořením a přidáme uvařené a propláchnuté velké kroupy. Vývar pak necháme krátce povařit, přidáme čerstvou majoránku a nasekaný libeček, opepříme a podáváme.
Podrobné info: