Pažitka
Název:

Ovesná kaše s jablky, skořicí, švestkami, vlašskými ořechy, Šmakounem a medem

bez mléčné bílkoviny a laktózy


Ovesná kaše s jablky, skořicí, švestkami, vlašskými ořechy, Šmakounem a medem


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky80 g
malá jablka3 ks
vlašské ořechy hrst
rýžovo-kokosové mléko Provamel100 - 150 ml
přírodní Šmakoun50 g
med dle chuti
švestky3 ks
skořice na špičku lžičky
České Ghíčko1 lžičk
vlašské ořechy na ozdobu
Postup přípravy:

Dnes ráno jsem vstala dřív a rozhodla se, že si připravím něco jen pro sebe. Měla jsem chuť na kombinaci ovoce, ořechů a medu. Krásný start do nového dne s energií a kvalitními bílkovinami. Tato kombinace bude skvělá i s jáhličkami či pohankou. Snadná a hlavně rychlá příprava.

Dvě jablka nastrouháme nahrubo, přírodního Šmakouna najemno.
Do hrnce dáme společně prohřát nastrouhaná jablka a Šmakouna, přidáme Ghí, vlašské ořechy, rostlinné mléko, skořici, med, prohřejeme, přisypeme vločky, zamícháme a stáhneme z plotny. 
Do připravené směsi pokrájíme vypeckované švestky, zamícháme. Dle chuti můžeme případně přisladit nebo přidat další nastrouhané jablko. Každý má rád trošku jinou konzistenci, tudíž si konečnou hustotu upravte dle vlastní potřeby.
Naplníme do pohárku, ozdobíme nahrubo nastrouhaným jablkem, lehce poprášíme skořicí a přidáme vlašské ořechy.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno