ovesné vločky | dle potřeby |
voda | dle potřeby |
oříšky | dle chuti |
semínka | dle chuti |
jablko | 1/2 ks |
rozinky | dle chuti |
kokos | 1 lžička |
skořice | špetka |
karob | dle chuti |
Ingredience: |
Karob je zdravější alternativa kakaa nebo čokolády. Karobový prášek se získává z rostliny zvané Ceratonia Siliqia a je nazýván také svatojánský chléb nebo rohovník.
Velmi jednoduchá snídaňová kaše. Do vody dáme ovesné vločky, nasekané ořechy, semínka, rozinky, na hrubo nastrouhané jablko a kokos. Pokud chceme dosladit, použijeme melasu. Všechny suroviny přivedeme k varu a necháme provařit. Odstavíme z plamene, vmícháme skořici a karob (místo kakaa).
Karob je zdravější alternativa kakaa nebo čokolády. Karobový prášek se získává z rostliny zvané Ceratonia Siliqia a je nazýván také svatojánský chléb nebo rohovník. Karob není tak tučný jako kakao a obsahuje řadu minerálů, vitamínů a je přírodním zdrojem aminokyselin a vlákniny. Představuje tedy vhodnou náhražku mléčné čokolády, kterou mohou i alergici na mléčné výrobky, která tvoří bohatý zdroj živin i pro nealergiky.
Podrobné info: