Pažitka
Název:

Ovesná kaše s karobem


Ovesná kaše s karobem


Ingredience:
ovesné vločky dle potřeby
voda dle potřeby
oříšky dle chuti
semínka dle chuti
jablko1/2 ks
rozinky dle chuti
kokos1 lžička
skořice špetka
karob dle chuti
Ingredience:
Postup přípravy:

Karob je zdravější alternativa kakaa nebo čokolády. Karobový prášek se získává z rostliny zvané Ceratonia Siliqia a je nazýván také svatojánský chléb nebo rohovník.

Velmi jednoduchá snídaňová kaše. Do vody dáme ovesné vločky, nasekané ořechy, semínka, rozinky, na hrubo nastrouhané jablko a kokos. Pokud chceme dosladit, použijeme melasu. Všechny suroviny přivedeme k varu a necháme provařit. Odstavíme z plamene, vmícháme skořici a karob (místo kakaa).

Karob je zdravější alternativa kakaa nebo čokolády. Karobový prášek se získává z rostliny zvané Ceratonia Siliqia a je nazýván také svatojánský chléb nebo rohovník. Karob není tak tučný jako kakao a obsahuje řadu minerálů, vitamínů a je přírodním zdrojem aminokyselin a vlákniny. Představuje tedy vhodnou náhražku mléčné čokolády, kterou mohou i alergici na mléčné výrobky, která tvoří bohatý zdroj živin i pro nealergiky. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Darja Hladíková

    zavřít okno