Ingredience: | |
rozmixované ovesné vločky | 1 hrnek |
celozrnná špaldová mouka | 1/2 hrnku |
červený rybíz | 1 a 1/2 hrnku |
bílý jogurt | 1 kelímek (150 g) |
vejce | 3 ks |
rozpuštěný kokosový olej nebo rostlinný olej | 1/2 hrnku |
prášek do pečiva | 2 lžičky |
stévie | dle chuti |
nastrouhaná citronová kůra | 1 lžička |
sůl | špetka |
Tak jsem si domů nedávno přinesla vaničku červeného rybízu. Ovoce a zeleninu chodím zásadně nakupovat do nedalekého malého obchůdku, kde seženu vždy všechno čerstvé a hlavně sezónní. No a tak jsem uvažovala, co z rybízu vytvořit. Rybízových bublanin je plný internet a tak jsem zvolila malé ovesné buchtičky, které se skvěle hodí ke snídani nebo ke svačince. Jsou rychle hotové a jejich sladko-kyselá chuť Vás prostě dostane.
Postup: V míse smícháme vejce, jogurt a olej. Přidáme ostatní suroviny a vytvoříme hladké těsto. Nakonec rozmixujeme hrnek červeného rybízu úplně na kaši a přidáme ji do těsta. To pak vlijeme do jednotlivých formiček. Každou buchtičku pak navrch posypeme kuličkami červeného rybízu. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 25-30 minut.
Podrobné info: