Pažitka
Název:

Ovesné skořicové sušenky s ořechy a medem


Ovesné skořicové sušenky s ořechy a medem


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky150 g
vlašské ořechy50 g
med60 - 90 g
jedlá soda na špičku lžičky
České Ghíčko30 - 40 g
skořice1 lžička
Postup přípravy:

Při přípravě mini cheesecake dortíčků jsem použila jako korpus právě toto těsto, kterého mi trošku zbylo a já jej využila na ozdobu mini dortíčků a vykrájela srdíčka, po upečení a ochutnání jsem si řekla, že prostě musím připravit sušenky. Jejich chuť se velmi blíží Lotus sušenkám a tato alternativa sklidila obrovský úspěch nejen u mě, ale i malého msláčka i tatínka.

Nejdůležitější je namlít ovesné vločky společně s ořechy zcela na prach, ideálně do stavu mouky.

Namleté vločky a ořechy vložíme do mísy, přidáme med, tuk, skořici na špičku lžičky jedlé sody a vypracujeme těsto. Pro lepší práci s těstem můžeme dát krátce do lednice. My neměli čas, malý chtěl ihned tvořit, těsto se muselo podebírat nožem, ale zvládli jsme to.

Vykrojené tvary klademe na plech, který si vysteleme pečícím papírem, množství sušenek je závislé na druhu zvolených vykrajovátek, zde doporučuji formičky, které do těsta obrázek vtlačí, jinak určitě bude třeba těsto nechat chvíli zachladit.

Když máme dobojováno, vložíme sušenky do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 8-10 minut, záleží, jak uděláme silné, doporučuji minimálně 0,5cm, hlídáme a neodcházíme od trouby, i když se vám budou sušenky zdát měkké ve chvíli, kdy chytí zlatavou barvu ven s nimi, po vychladnutí jsou pak tvrdší. Pokud by se vám stalo, že je trošku více vypečete, tak je vložte do igelitového sáčku nebo do lednice.

Sušenky necháme vychladnout, to si říkám pokaždé a stejně nikdy nevydržím. No a pak podáváme skřítkům, ale zaručeně budou chutnat celé rodině.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí30 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno