Pažitka
Název:

Ovesné sušenky s kokosem, banánem a datlemi, zdobeno rozinkami a mandličkami

bez mléka, laktózy, vajec, slazeno pouze datlemi a banánem, pokud seženete bezlepkové ovesné vločky i bez lepku (případně lze použít pohankové, quinoa


Ovesné sušenky s kokosem, banánem a datlemi, zdobeno rozinkami a mandličkami


Ingredience:
Ingredience:
namleté ovesné vločky100 g
datle3 ks
banány2 ks
strouhaný kokos48 g
České Ghíčko Bio1 lžíce
voda dle potřeby
loupané mandle dle potřeby
nesířené rozinky dle potřeby
Postup přípravy:

Nechtělo se mi připravovat žádné složité těsto, které bych musela nechávat odpočívat v lednici. Hlavně jsem chtěla rychlovku, která bude zdravá a chutná. Vše splněno, dítko spokojené, já rovněž a ještě jsme si zdravě zamlsali. 

Než se pustíme do přípravy sušenek, namočíme si do vody datle. Necháme je zalité vodou alespoň 1 hodinu, budou se nám lépe mixovat. Ovesné vločky rozemeleme na prach. Banán oloupeme, pokrájíme a rozmixujeme společně s datlemi. Vzniklou směs banánů a datlí přidáme k pomletým ovesným vločkám, přidáme strouhaný kokos a tuk. Vše společně promísíme. Z připraveného těsta vytvarujeme sušenky, které klademe na plech s pečícím papírem. Do sušenek přidáme mandle a rozinky, pouze je jemně vmáčkneme.
Připravené sušenky vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 15 minut. Já je peču tak dlouho, dokud nejsou vespod lehce růžové.

Podrobné info:
Počet porcí20 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno