Ingredience: | |
namleté ovesné vločky | 100 g |
datle | 3 ks |
banány | 2 ks |
strouhaný kokos | 48 g |
České Ghíčko Bio | 1 lžíce |
voda | dle potřeby |
loupané mandle | dle potřeby |
nesířené rozinky | dle potřeby |
Nechtělo se mi připravovat žádné složité těsto, které bych musela nechávat odpočívat v lednici. Hlavně jsem chtěla rychlovku, která bude zdravá a chutná. Vše splněno, dítko spokojené, já rovněž a ještě jsme si zdravě zamlsali.
Než se pustíme do přípravy sušenek, namočíme si do vody datle. Necháme je zalité vodou alespoň 1 hodinu, budou se nám lépe mixovat. Ovesné vločky rozemeleme na prach. Banán oloupeme, pokrájíme a rozmixujeme společně s datlemi. Vzniklou směs banánů a datlí přidáme k pomletým ovesným vločkám, přidáme strouhaný kokos a tuk. Vše společně promísíme. Z připraveného těsta vytvarujeme sušenky, které klademe na plech s pečícím papírem. Do sušenek přidáme mandle a rozinky, pouze je jemně vmáčkneme.
Připravené sušenky vložíme do předehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 15 minut. Já je peču tak dlouho, dokud nejsou vespod lehce růžové.