Pažitka
Název:

Ovesné sušenky se skořicí


Ovesné sušenky se skořicí


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky4 dl
celozrnná / špaldová mouka4 dl
máslo2 dl
med2 - 3 lžíce
větší vejce2 ks
mletá skořice2 lžičky
kardamom1 lžička
prášek do pečiva1 lžička
Postup přípravy:

Sušenky nejsou téměř vůbec sladké, takže si podle chuti můžete přidat cukr, ale mně moc chutnají i takto. Rodina, u které jsem, téměř nejí sladké během týdne, tak abych jim tu nekazila morálku. 

Opět si vemte k ruce odměrky z Ikea, protože váhu jsem tu nikde neobjevila. Ještě jedna zvláštnost se týká místního másla - je totiž lehce slané, naše normální neslané máslo tu sice taky mají, ale prakticky se vůbec nepoužívá, ze slaného se i peče, ale vůbec byste to na chuti nepoznali.

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 stupňů.

Smíchejte ovesné vločky, mouku a kypřicí prášek. V hrnci rozpusťte máslo s medem a pak tuto směs přidejte k suchým surovinám. Přidejte vejce a pořádně zamíchejte. Nakonec přisypte koření a zpracujte jakousi lepivou směs. 

Vezměte si dva kusy pečicího papíru a mezi ně dejte onu hmotu. Válečkem na těsto vyválejte placku o tloušťce půl centimetru a vykrajujte kolečka o průměru 3 cm.

Přemístěte kolečka na dva plechy vyložené papírem na pečení a ve vyhřáté troubě pečte cca 10 minut, a nebo dokud sušenky nezhnědnou. Před jakoukoli manipulací je nechte chvíli vychladnou, jinak by se mohly rozpadnout.

Výsledné sušenky ještě můžete lehce poprášit skořicí.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kristina Hrubá

    zavřít okno