Pažitka
Název:

Ovesný koláč s brusinkami, jablky, skořicí a borůvkami


Ovesný koláč s brusinkami, jablky, skořicí a borůvkami


Ingredience:
Ingredience:
ovesné vločky (lze kupit bezlepkové)8 - 10 hrstí
jablka4 ks
borůvky4 - 5 hrstí
kokosový olej2 lžíce
brusinky1 lžíce
voda8 - 10 lžic
skořice1,5 lžičky
Postup přípravy:

Měla jsem strašnou chuť na něco sladkého, v mrazáku máme ještě slušnou zásobu mraženého ovoce, hlavně borůvek, a tak jsem si řekla, že by se dalo něco spáchat. Ovesné vločky mi jako základ korpusu moc chutnají. Kombinace jablek se skořicí rovněž, a tak už se pomaličku zrodil tento dezert či snídaně.

Ovesné vločky si nameleme na prach, přidáme sušené brusinky, skořici, na hrubo nastrouhané jablko zbavené slupky, kokosový olej a dle savosti 8 - 10 lžic vody. Vypracujeme těsto, vody přidáme tolik, aby se s těstem hezky pracovalo. Připravené těsto vložíme do formy, kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Těsto rovnoměrně rozložíme po celé formě, na vzniklý korpus přidáme na plátky pokrájená jablka a na prostředek koláče nasypeme borůvky.

Koláč vložíme do rozehřáté trouby a pečeme přibližně 20 minut. Můžeme jíst ještě teplý, ale hůře drží. Když trošku zchladne, drží tvar krásně. 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno