Ingredience: | |
polohrubá mouka | 100 g |
mletý mák | 100 g |
jemné ovesné vločky | 150 g |
cukr krystal | 100 g |
kypřící prášek do pečiva | 1 sáček |
mrkev | 300 g |
olej | 150 g |
bílý jogurt | 150 g |
vejce | 4 ks |
vanilkový extrakt | 1 lžička |
kůra a šťáva z jednoho pomeranče | 1 ks |
Tahle trošku neobvyklá verze makovníku je opravdu rychlá, pokud tedy nepočítám strouhání mrkve (ouvej). Ta zas ale dodá kromě vitamínů i pěknou barvu. Protože je v těstě hodně máku a vloček, i když jemně mletých, má makovník hrubší strukturu - doporučuju servírovat s pořádným kopečkem oslazeného bílého jogurtu nebo zakysané smetany. Kdo si do něj přidá i kapku vanilkového extraktu, bude se rozplývat dvakrát tolik.