Pažitka
Název:

Ovocný koláč z celozrnné mouky

vegan


Ovocný koláč z celozrnné mouky


Ingredience:
Ingredience:
celozrnná pšeničná mouka400 g
droždí1 ks
rozpuštěný rostlinný tuk nebo olej70 g
sůl špetka
rostlinné mléko2 dcl
třtinový cukr3 lžíce
Krém:
puning2 sáčky
vanilkový cukr1 ks
třtinový cukr2 lžíce
mleté skořice1 lžička
rostlinné mléko dle potřeby
Maková náplň:
mák
povidlí
ovoce (meruňky, rybíz)400 g
Postup přípravy:

Pokud jste milovníky sladkých koláčů, jste u toho správného receptu. Veganská dobrota, která potěší i mlsné děti.

Připravte si kvásek z mléka, droždí a 1 lžíci cukru. Mouku smícháme se solí, přidáme máslo, cukr a kvásek. Vše důkladně vymícháme. Těsto necháme 45 minut kynout na teplém místě.
Mezitím si připravte krém. Smíchejte vychlazený puding s cukrem a skořicí. Podle potřeby přidávejte mléko tak, aby vzniknul jemný krém.
V druhé misce promíchejte mák s povidlím (poměr nechám na Vás, někdo má raději více povidlí, jiný zas více máku). Těsto rovnoměrně rozprostřete na vymazaný a vysypaný plech s vysokým okrajem, potřeme jej krémem, makovou náplní uděláme flíčky a poklademe ovocem.
Můžeme ještě posypat sekanými mandlemi nebo ořechy. Pečeme dozlatova zhruba 35 minut na 170°C.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jana Špaček

    zavřít okno