Pažitka
Název:

Ovocný želé dort


Ovocný želé dort


Ingredience:
Piškotové pláty:
vejce8 ks
cukr krystal60 g
polohrubá mouka160 g
Krém:
plnotučný tvaroh ve vaničce500 g
mascarpone200 g
vanilkový cukr1 ks
cukr moučka60 g
Ovocné želé:
dortové želé červené Dr. Oetker2 ks
mražené maliny300 g
cukr krystal80 g
voda500 ml
kokos dle potřeby
Postup přípravy:

Miluji zákusky, po kterých Vám není těžko, i když to s jejich konzumací a hlavně množstvím přeženete. A tento je přesně to pravé - lehký a osvěžující.

Nejprve si upečeme piškotové pláty. Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme mouku a nakonec lehce vmícháme sníh z bílků. Rozdělíme na 4 části a každou rozetřeme na 4 plechy vyložené pečícím papírem, kam jsme si obkreslili dortovou formu (kruh) o průměru 24 cm. Každý plát pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů zhruba 5 minut. Ještě horké sloupneme z pečícího papíru a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém vyšleháním tvarohu s mascarpone a cukrem. Zchladlé pláty ořízneme podle dna formy. Pomocí cukrářské stěrky nebo kulatého nože rozetřeme krém na placky a vrstvíme na sebe. Na závěr potřeme krémem celý dort včetně boků. Boky posypeme strouhaným kokosem. Na vršek dortu položíme dortovou formu beze dna a lehce přimáčkneme, aby seděla jakoby napevno. Želé si připravíme s mícháním z 500 ml vody a cukru, důkladně promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu.vaříme asi 1 minutku. Necháme lehce zchladnout za občasného promíchání. Mezitím si navrstvíme zmražené maliny na dort. Ještě vlažným želé postupně a pomalu zalijeme ovoce na dortu. Necháme vychladit v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno