Ingredience: | |
salát Pak Choi | 3 - 4 svazky |
zralé avokádo | 1/2 ks |
menší cukrový meloun | 1/2 ks |
sezamová semínka | dle chuti |
Zálivka: | |
olivový olej | 2 lžíce |
dijonská hořčice | 1 lžička |
červený vinný ocet | 1 lžička |
meduňka nebo máta | pár lístků |
mořská sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | dle chuti |
červená cibule | dle chuti |
Obrovská dávka vitamínu A a C, obsah železa i vápníku... to vše se skrývá v čínském zelí, zvaném Pak Choi. Vynikající je dušený, do různých asijských směsí a nebo čerstvý do salátů.
Pak Choi seženete na farmářských trzích nebo ve vietnamských tržnicích. V Praze je to Sapa, v Ostravě třeba Little Hanoi...
Pak Choi listy omyjeme a nakrájíme na proužky. Pokud jsou menší, stačí napůl.
Avokádo rozřízneme, vyndáme pecku a lžičkou z něj vydlabeme dužinu.
Cukrový meloun oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme ho na kostky.
Zálivu si připravíme smícháním tekutých ingrediencí, vznikne tak hladká emulze, do které nakonec přidáme bylinky, na kostičky nakrájenou červenou cibuli sůl a pepř.
Salát jemně promícháme se zálivkou, nandáme do misek a posypeme praženým sezamem.
Podrobné info: