Pažitka
Název:

Pak Choi salát s cukrovým melounem


Pak Choi salát s cukrovým melounem


Ingredience:
Ingredience:
salát Pak Choi3 - 4 svazky
zralé avokádo1/2 ks
menší cukrový meloun1/2 ks
sezamová semínka dle chuti
Zálivka:
olivový olej2 lžíce
dijonská hořčice1 lžička
červený vinný ocet1 lžička
meduňka nebo máta pár lístků
mořská sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
červená cibule dle chuti
Postup přípravy:

Obrovská dávka vitamínu A a C, obsah železa i vápníku... to vše se skrývá v čínském zelí, zvaném Pak Choi. Vynikající je dušený, do různých asijských směsí a nebo čerstvý do salátů. 

Pak Choi seženete na farmářských trzích nebo ve vietnamských tržnicích. V Praze je to Sapa, v Ostravě třeba Little Hanoi...

Pak Choi listy omyjeme a nakrájíme na proužky. Pokud jsou menší, stačí napůl.

Avokádo rozřízneme, vyndáme pecku a lžičkou z něj vydlabeme dužinu.

Cukrový meloun oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme ho na kostky.

Zálivu si připravíme smícháním tekutých ingrediencí, vznikne tak hladká emulze, do které nakonec přidáme bylinky, na kostičky nakrájenou červenou cibuli sůl a pepř. 

Salát jemně promícháme se zálivkou, nandáme do misek a posypeme praženým sezamem.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno