Pažitka
Název:

Palačinky na slano


Palačinky na slano


Ingredience:
Ingredience:
slanina250 g
malá cibule1 ks
jarní cibulka1 ks
33% smetana250 ml
sýr4 plátky
strouhaný sýr hrst
čerstvý špenát dle potřeby
pažitka či petrželka dle chuti
sušený česnek dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Těsto na palačinky (4 ks):
mléko250 ml
cukr krystal1 lžička
vejce1 ks
hladká mouka150 g
sůl špetka
Postup přípravy:

PALAČINKOVÝ DEN? Nééé, to jen, že zůstaly palačinky, tak proč je nevyužít k večeři, trochu jinak? Prostě musím vždy zužitkovat všechno a ohřívané palačinky jsou už stejně nic moc. Takže palačinky na slano.

Jestliže nám zůstanou palačinky z předchozího dne, můžeme je připravit pro změnu na slano. Pokud si je chcete připravit čerstvé, tak všechny ingredience na palačinkové těsto rozmícháme mixérem do hladka a postupně smažíme na troše oleje po obou stranách na pánvi s nepřilnavým povrchem. 
Slaninu pokrájíme na nudličky a nasucho vypražíme na pánvi. Slaninu vyjmeme a do výpeku dáme na kolečka pokrájenou cibuli, jarní cibulku, okořeníme sušeným česnekem, solí a pepřem, orestujeme a zalijeme půlkou smetany. Směs zredukujeme a odstavíme.
Na palačinky poklademe plátky sýra, potřeme smetanovou směsí, posypeme strouhaným sýrem a poklademe spařenými listy špenátu. Stočené palačinky vyskládáme do zapékací misky, zalijeme druhou půlky smetany, posypeme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou, nebo petrželkou. Palačinky zapékáme 30 minut při 200°C.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno