Ingredience: | |
vepřová panenka | 1 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
olej a máslo | dle potřeby |
Omáčka: | |
čerstvé malé lišky | dle potřeby |
smetana na šlehání | 250 ml |
cibule | 1 ks |
máslo | dle potřeby |
sojová omáčka | 1 lžíce |
Kdo by neměl rád vepřovou panenku! Já ji miluji! Dělám ji na několik způsobů, dnes trošku propečenější na přání manžela, ale přesto krásně šťavnatá. Dostala jsem od dětí čerstvé lišky, tak jsem uvařila skvělou omáčku.
Panenku osolíme a opepříme a na oleji s máslem opečeme, postupně obracíme, aby se opekla ze všech stran. Opékáme ji asi 15 - 20 minut a pak zabalíme do alobalu a necháme na teple dojít, nejlépe v troubě asi 15 minut.
Na pánvi rozehřejeme máslo, na něm zpěníme cibuli, pak přidáme očištěné lišky, osolíme a opepříme a podusíme, zalijeme smetanou, přidáme sojovou omáčku a zredukujeme.
Panenku vyjmeme, nakrájíme a výpek přidáme do omáčky.
Podrobné info: