Pažitka
Název:

Panna Cotta


Panna Cotta


Ingredience:
smetana1 a 1/2 kelímku
vanilkový lusk1 ks
cukr dle chuti
želatina2 plátky
čerstvé ovoce dle chuti
ovocná šťáva dle chuti
máta snítka
Ingredience:
Postup přípravy:

Chcete si připravit nějaký jednoduchý a chutný dezert? Není snad nic jednoduššího než panna cotta. Tak jednoduchá a přitom tak vynikající.

Doufám, že se vám recept povede a bude vám chutnat, tak s chutí do toho a půl je hotovo!

Nejprve si připravíme formičky, kam budeme panna cottu nalévat. Můžeme použít formu na srnčí hřbet nebo formičky speciálně dělané pro panna cottu.

Do hrnce nalijeme smetanu. Vanilkový lusk vyjmeme z obalu, rozpůlíme a dužinu z lusku vyškrábneme nožem, smícháme s cukrem a takto připravený cukr vsypeme do smetany. Vaříme a mícháme, než se cukr úplně rozpustí. Poté namočíme do vody dva plátky želatiny a necháme okapat. Po okapání je přidáme do hrnce a necháme je zcela rozpustit. Nesmíme zapomenout na to, že smetana nesmí vařit! Hrnec sejmeme z plotny a směs prošleháme.

Takto připravenou směs vlijeme do připravené formy/formiček a necháme v lednici odležet minimálně 3-6hodin. Po vyjmutí z lednice vyklepneme ztuhlou Panna Cottu na připravený talíř. Když se jí nechce ven, tak ji ve formě namočíme na pár sekund do teplé vody po okraj formy-voda nesmí přetéct do formy na Panna Cottu!! Poté opatrně vyklepneme, můžeme jí, jemně konečky prstů, pomoct.

Podáváme s čerstvým ovocem, šťávou z ovoce, snítkou máty, jahodami,…

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Kristýna Klímová

    zavřít okno