Pažitka
Název:

Panna cotta s jahodovou omáčkou


Panna cotta s jahodovou omáčkou


Ingredience:
Panna cotta:
smetana na šlehání500 ml
prášková želatina Dr. Oetker2 lžičky
cukr moučka50 g
vanilkový lusk1 ks
Jahodová omáčka:
mražené jahody200 g
cukr moučka50 g
citron1/2 ks
Postup přípravy:

Venku se oteplilo a to začíná být čas studených moučníků a dezertů. Panna Cottu mě lákalo vyzkoušet už dlouho. Inspirací na tento recept mi byl recept na panna cottu ze stránek www.apetitonline.cz.
Jahodovou omáčku už dělávám dlouho na různé jiné mléčné dezerty či zmrzlinu.

V misce si s trochou vody rozpustíme želatinu, necháme pár minut odstát. Smetanu spolu s cukrem a vyškrabaným vanilkovým luskem zvolna zahříváme v hrnci až k bodu varu, přidáme želatinu a asi jednu minutu povaříme. Horkou směs nalijeme do studenou vodou vypláchlých formiček a necháme pár hodin v lednici vychladit.
Jahodovou omáčku si připravíme takto: jahody povaříme cca 10minut s cukrem a šťávou z citronu, podlijeme lehce vodou. Poté buď rozmixujeme a nebo propasírujeme.
Vychladlou panna cottu vyklopíme na talířek a polijeme jahodovou omáčkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Kateřina Cvrkalová

    zavřít okno