Ingredience: | |
starší bílý chléb, ideálně Ciabatta | dle potřeby |
rajčata | dle potřeby |
okurek | dle potřeby |
olivový olej | trochu |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
balzamico | dle chuti |
čerstvá bazalka | pár lístků |
Dobrý tip na využití starého chleba a sluníčkem vyhřátých rajčat ze zahrady.
Velkou inspirací na tento recept mi byla kniha od Frances Mayesové – Pod Toskánským sluncem , ke které se strašně ráda vracím. Je totiž mimo jiné proložena spoustou receptů a vždycky v ní najdu něco nového.
Chléb nakrájíme na kousky, pokapame olejem osolíme a dáme do trouby opéct do křupava. Po upečení je skkvělé je smíchat s prolisovaným česnekem . Necháme vychládnout. Rajčata a okurky nakrájíme na kousky. Všechno spolu smícháme v míse, pokapame olivovým olejem a octem. Přidáme lístky bazalky a dochutíme solí a pepřem.
Podrobné info: