Pažitka
Název:

Paprikový bůček


Paprikový bůček


Ingredience:
Ingredience:
bůčekcca 1 kg
sůl dle chuti
cibule dle chuti
celý pepř dle chuti
nové koření dle chuti
česnek dle chuti
bobkový list dle chuti
Směs na obalení:
mletá uzená paprika dle chuti
sůl dle chuti
čerstvě namletý pepř dle chuti
chilli dle chuti
kari1 lžička
prolisovaný česnek dle chuti
Postup přípravy:

Bůček, no není to nic zrovna zdravého, ale je to ták dobré. Na večeře, na svačiny, no kdo by odolal?

Bůček dáme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, asi po 4 kuličkách pepř i nové koření, 2 bobkové listy, rozkrojenou cibuli a asi 4 stroužky česneku. Uvaříme do měkka. Mezitím si připravíme směs na obalení. Všechny ingredience smícháme a ještě teplý bůček obalíme v této směsi. Nechme vychladnout a zabalíme do alobalu. Uložíme na dva dny do lednice.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno