Pažitka
Název:

Paprikový guláš


Paprikový guláš


Ingredience:
Ingredience:
hovězí na guláš (maso z kýty mladého býka)750 g
středně velké cibule4 ks
česnek1 - 2 stroužky
červená paprika3 ks
majoránka6 lžiček
červená mletá sladká paprika3 - 4 lžičky
hrubozrnná sůl dle chuti
barevný pepř celý dle chuti
olej dle potřeby
vývarcca 800 ml
jíška (bezlepkové - hraška) na zahuštění
Postup přípravy:

Klasický guláš je u nás oblíbený, ale větší oblibě se začíná těšit i jeho podoba s červenými paprikami. Chuť samotných paprik se do omáčky krásně promítne a díky nim to není úplně obyčejný guláš, ale takový, jehož chuť vás osloví. Vychutnat si jej můžete s vaší oblíbenou přílohou, u našich dětí jsou to těstoviny.

Nejprve si očistíme maso a nakrájíme na středně velké kostky. Poté si oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek a na nudličky nakrájíme červené papriky. V hrnci si na oleji osmahneme cibuli a česnek. V případě guláše je dobré cibuli opravdu osmahnout, až chytne hnědavou barvu (ale zase nepřetáhnout, aby vám nezhořkla). Jakmile má cibule a česnek požadovanou barvu, tak přidáme  na nudličky nakrájené papriky a na kostky nakrájené maso a maso zatáhneme. Zatáhnuté maso pak posypeme  cca 3 lžičkami majoránky a červenou paprikou, osolíme a opepříme. Zalijeme vývarem a necháme na mírném plameni vařit cca 45 minut.

Poté tlakový hrnec opatrně odpustíme a otevřeme. Přidáme zbytek majoránky a promícháme. Na zahuštění použijeme jíšku nebo pro bezlepkovou variantu Hrašku a necháme provařit. Na konci dochutíme dle potřeby solí či pepřem. Podáváme s oblíbenou přílohou (bramborem, těstovinami, knedlíkem).

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno