Pažitka
Název:

Parádní portobello snacky

vegan


Parádní portobello snacky


Ingredience:
Ingredience:
houby portobello2 košíčky
oranžová paprika1 ks
velké rajče2 ks
sušené oregano a bazalka špetka
olivový olej trochu
barevný pepř špetka
kvalitní balsamico ocet trochu
Klasický cizrnový hummus:
cizrna100 g
olivový olej1 lžíce
tahini2 lžíce
česnek stroužek
sůl špetka
pepř špetka
citronový šťáva pár kapek
červená mletá paprika na špičku lžičky
Postup přípravy:

Dnes jsem měla náročný trénink nohou a tak jsem si chtěla udělat něco nového a neobvyklého, ani nevím, kde jsem přesně tento recept viděla, ale říkala jsem si, že jej musím jednou vyzkoušet. Jsou to takové malé delikátní vegan snacky.

Rovnou Vás, ale upozorňuji, tento recept není pro ty, kteří nemají rádi houby, jelikož to je tam ta hlavní surovina.

Určitě tímto malým roztomilým kloboučkem nepohrdne ani Vaše návštěva a v kombinaci s čerstvou rukolou tvoří dokonalý pár.

Teď už nezbývá nic než jen chvilka času a můžeme se na to vrhnout.

Postup:
Nejprve si ve foodprocessoru připravíme hummus, rozmixováním všech ingrediencí na jemný krém.
Očistíme si hlavičky hub, lehce je potřeme olivovým olejem z  obou stran, rajčata nakrájíme na plátky a papriku na širší proužky. Olejem potřeme i rajčata a papriku, zasypeme oreganem, bazalkou a lehce opepříme. V troubě rozpálíme gril na 200°C a necháme zeleninu a houby grilovat z každé strany 5 minutek (dle zkušeností s vaší troubou, někdy stačí i 3 minuty).  Na hlavičky hub dáme lžíci připraveného cizrnového hummusu, kolečka rajčat, papriku a vše zakápneme balsamico octem. Podávejte se salátem a rukolou.

Je to velmi jednoduchý a rychlý recept, ale za to velmi chutný a zdravý, hodí se skvěle i jako rychlá a lehounká večeře, přeji Vám nádherný a pohodový večer.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Silvie Beránková

    zavřít okno