Ingredience: | |
houby portobello | 2 košíčky |
oranžová paprika | 1 ks |
velké rajče | 2 ks |
sušené oregano a bazalka | špetka |
olivový olej | trochu |
barevný pepř | špetka |
kvalitní balsamico ocet | trochu |
Klasický cizrnový hummus: | |
cizrna | 100 g |
olivový olej | 1 lžíce |
tahini | 2 lžíce |
česnek | stroužek |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
citronový šťáva | pár kapek |
červená mletá paprika | na špičku lžičky |
Dnes jsem měla náročný trénink nohou a tak jsem si chtěla udělat něco nového a neobvyklého, ani nevím, kde jsem přesně tento recept viděla, ale říkala jsem si, že jej musím jednou vyzkoušet. Jsou to takové malé delikátní vegan snacky.
Rovnou Vás, ale upozorňuji, tento recept není pro ty, kteří nemají rádi houby, jelikož to je tam ta hlavní surovina.
Určitě tímto malým roztomilým kloboučkem nepohrdne ani Vaše návštěva a v kombinaci s čerstvou rukolou tvoří dokonalý pár.
Teď už nezbývá nic než jen chvilka času a můžeme se na to vrhnout.
Postup:
Nejprve si ve foodprocessoru připravíme hummus, rozmixováním všech ingrediencí na jemný krém.
Očistíme si hlavičky hub, lehce je potřeme olivovým olejem z obou stran, rajčata nakrájíme na plátky a papriku na širší proužky. Olejem potřeme i rajčata a papriku, zasypeme oreganem, bazalkou a lehce opepříme. V troubě rozpálíme gril na 200°C a necháme zeleninu a houby grilovat z každé strany 5 minutek (dle zkušeností s vaší troubou, někdy stačí i 3 minuty). Na hlavičky hub dáme lžíci připraveného cizrnového hummusu, kolečka rajčat, papriku a vše zakápneme balsamico octem. Podávejte se salátem a rukolou.
Je to velmi jednoduchý a rychlý recept, ale za to velmi chutný a zdravý, hodí se skvěle i jako rychlá a lehounká večeře, přeji Vám nádherný a pohodový večer.
Podrobné info: