Pažitka
Název:

Parmazánové waffle se slaninou, jarní cibulkou a vejcem


Parmazánové waffle se slaninou, jarní cibulkou a vejcem


Ingredience:
Těsto:
špaldová mouka100 g
plnotučné mléko130 ml
vejce1 ks
strouhaný sýr parmazánového typu50 g
slanina50 g
menší jarní cibulka1 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Servírování:
slanina50 g
jarní cibulka1 ks
vejce2 ks
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
strouhaný parmazán dle chuti
Postup přípravy:

Waffle nemusí být jen sladkou záležitostí a mnohé (jako např. i mého muže) slaná varianta potěší dokonce i mnohem více.

Těsto

1. V menší míse smíchejte špaldovou mouku, mléko, vejce a parmazán v hladké těsto.

2. Těsto jemně osolte a opepřete (sýr a další suroviny těsto dostatečně ochutí).

3. Slaninu nakrájejte na kostičky (pokud máte plátky, pak na proužky) a přidejte do těsta.

4. Cibulku nakrájejte na tenká kolečka a také přidejte k těstu.

5. Důkladně promíchanou směs nalijte do wafflovače a nechte péct (každý přístroj pracuje jinak rychle - finální waffle má být zlatavě hnědá a nesmí být uvnitř syrová - ve svém wafflovači jsem "pekla" 4 - 5 minut).

Servírování

1. Slaninu opět nakrájejte na kostičky, či proužky a opečte na suché nepřilnavé pánvi.

2. Jarní cibulku nasekejte na tenká kolečka.

3. Na pánvi po slanině (pokud na ni nemáte připáleniny, ale pouze zbylý tuk - popřípadě si pánev vytřete a přidejte kapku oleje) osmažte vejce na způsob volského oka - lehce osolte a opepřete.

4. Waffle servírujte s osmaženou slaninou, čerstvou jarní cibulkou a smaženým vejcem. Můžete i zasypat strouhaným parmazánem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Martina Skácelová

    zavřít okno