Pažitka
Název:

Pasta z červené čočky s dýňovými semínky


Pasta z červené čočky s dýňovými semínky


Ingredience:
Ingredience:
červená čočka80 g
voda, v níž se vařila čočka2 - 3 lžíce
česnek2 stroužky
lněný olej40 ml
šťáva z 1/2 citronu dle chuti
sůl dle chuti
sezamová pasta tahini50 g
koriandrcca 5 snítek
dýňová semínka dle chuti
nachos, pita chléb... dle chuti
Postup přípravy:

Nedávno jsem zaregistrovala, že supermarket Globus vyhlásil soutěže ohledně vaření se zdravými potravinami. Druhé kolo jsem s příspěvkem nestihla a tak jsem to zkusila v kole třetím. Soutěžní suroviny byly červená čočka, dýňová semínka a lněný olej. Hned mě napadlo využití surovin v podobě pasty, či pokud chcete pomazánky na základu hummusu. Tak vznikla výborná variace na hummus, tentokráte v hlavní roli červená čočka. Dejte si ji třeba ke kukuřičným nachos nebo s pita chlebem, nebo jen tak namažte na pečivo.

Nejprve si uvaříme čočku, a to dle pokynů na obalu. Čočku propláchneme a vaříme cca 5 minut do změknutí. Čočku osolíme až na závěr. Poté jí scedíme (stranou si dáme 2-3 lžíce vody) a necháme zchladnout. Jakmile je čočka vychladlá, dáme ji do vyšší nádoby, přidáme trochu vody, v níž se vařila, stroužky česneku, lněný olej, šťávu z poloviny citronu, osolíme a vše rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka. Na závěr přidáme pastu tahini a promícháme. Podáváme v misce nebo na talíři a na závěr pokapeme lněným olejem, posypeme dýňovými semínky a nasekaným koriandrem. Můžeme podávat společně s kukuřičnými nachos, pita chlebem nebo prostě namazat na pečivo.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno