Ingredience: | |
česnekové výhonky | 150 g |
sůl | 1 lžička |
olivový olej | 3 - 4 lžíce |
Ráda poznávám nové věci a to platí i ve vaření. Pro někoho to je možná známá věc, ale já se s nimi setkala vlastně prvně v životě. Jedná se o česnekové výhonky. Česnekové výhonky jsou totiž vlastně nevyzrálým květenstvím česneku paličáku, které se odlamuje před vykvetením. Výhonky obsahují velké množství zdraví prospěšných látek. Výborné jsou čerstvé do salátů, pomazánek či různých past. Skvělé jsou k zapékání, ve smetanové omáčce, do guláše, dušené, nakládané. Já zvolila tu nejjednodušší podobu, a to pasty.
Česnekové výhonky omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. Dáme do vyšší nádoby, přidáme sůl a postupně přidáváme olivový olej a vše mixujeme mixérem do hladké pasty. Dáme do nádoby s víčkem. Uzavřeme a uchováváme v lednici.
Podrobné info: