Pažitka
Název:

Paštika s medvědím česnekem, brusinkami a tymiánem


Paštika s medvědím česnekem, brusinkami a tymiánem


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra500 g
smetana ke šlehání150 ml
máslo180 g
sůl dle chuti1-2 lžičky
sušený tymián1 lžička
sušený medvědí česnek4 lžičky
brusinkový džem4 lžíce
pepř dle chuti1-2 lžičky
rozpuštěné sádlo8 lžic
Postup přípravy:

Domácí paštika už není hitem. Kdo umí ocenit chuť poctivé domácí výroby, jistě vyzkouší i tento recept, který nejen vypadá, ale dobře chutná.

Kuřecí játra pečlivě očistíme od blanek a drobných žilek. 
Na pánvi rozpustíme tři lžíce másla a na malé kousky nakrájená játra - opékáme asi sedm minut, dokud nezesvětlají a nezměknou. Nakonec k nim přidáme zbytek másla a necháme je v játrech rozpustit. Ihned poté odstavíme z plamene. Pak opečená játra vložíme do mixovací nádoby a přidáme všechny ostatní suroviny kromě brusinek a sádla. Směs rozmixujeme ponorným mixérem, dokud není zcela hladká. Ochutnáme a podle potřeby ještě dochutíme. K budoucí paštice nakonec opatrně vmícháme brusinky. 
Připravíme si vhodné mističky, do kterých se vejde asi 120 g tekutin. Do každé z nich vložíme 80 g paštikové směsi a povrch misek zalijeme lžící rozpuštěného sádla. Necháme vychladnout, misky utěsníme potravinářskou folií nebo alobalem, aby paštika neosychala, a pak uložíme přes noc do ledničky.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno