Název:Paštika se zeleným pepřem
Ingredience:
Ingredience: |
mleté vepřové maso | 200 g |
drůbeží játra | 500 g |
uzený špek | 200 g |
slanina - plátky | 200 g |
velká cibule | 1 ks |
česnek | 4 stroužky |
sádlo | 100 g |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
divoké koření (bobkový list, nové koření) | dle chuti |
bylinky (tymián, rozmarýn) | dle chuti |
cukr | špetka |
portské víno | 2 dc |
povolené máslo | 125 g |
šlehačka 33% | 200 ml |
mandle, brusinky, zelený pepř... | dle chuti |
Postup přípravy:Kdo má rád paštiky, tak tahle mu bude chutnat. Mám ráda tyhle hrubě mleté. Žádné to umleté Hamé.
V téhle najdete krom jater i maso a můj oblíbený zelený pepř.
V pánvi si rozehřejte sádlo. Orestujte nejprve maso a poté i očištěná játra. Přidejte koření, sůl a najemno nakrájenou cibuli, utřený česnek a na kostičky špek.
Vše opečte, podlijte vínem, přiklopte a nechte dusit.
Po deseti minutách vypněte pánev a nechte směs prochladnout.
Paštiku můžete umlet a nebo pokud chcete jemnější, tak rozmixovat se šlehačkou a poté dobře vmíchat změklé máslo.
Teď je na čase vmíchat cokoli čím chcete paštiku dochutit. Můžete použít nakládaný zelený pepř jako já, blanšírované mandle a nebo třeba brusinky.
Formu si vyložte slaninou a naplňte umixovanou paštikou a několikrát s ní klepněte o stůl. Vyžene tak vzduch a paštika bude více kompaktní. Přeložte plátky slaniny i přes vršek formy a dejte chladit.
Jestliže vám zbude paštika, tak můžete naplnit do skleniček jako já.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min
Autor:
zavřít okno