Ingredience: | |
kuřecí játra | 500 g |
střední cibule | 3 ks |
stroužek česneku | 5 ks |
smetana | 200 ml |
másla | 1 plátek |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
provensáles, tymián, saturejka, fenykl, levandule, dobromysl | špetka nebo dle chuti |
Jestli si libujete v paštikách, tady je tip, jak si takové jedné úplně základní udělat docela velké množství (které si samozřejmě můžete poupravit podle spotřeby), a navíc úplně jednoduše a rychle. No a samozřejmě i docela zdravě a levně. Vážně. Koukejte.
Játra očistíme, pokrájíme na menší kousky a namočíme nejlépe přes noc do mléka. Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme koření a česnek. Krátce zarestujeme. Přihodíme játra i s mlékem a vaříme tak dlouho, dokud se všechno mléko neodvaří. Poté játra zalijeme smetanou, přiklopíme a dusíme do měkka. Celou směs rozmixujeme do hladka (pokud používáme čerstvé koření, odstraníme nejprve tvrdé větvičky), osolíme a hotovou směsí plníme misky, které navrch zalijeme rozpuštěným máslem. Uchováváme v lednici. Do paštiky také můžeme přimíchat i mandle, ořechy nebo brusinky (a nebo cokoli jiného podle chuti).
Podrobné info: