Pažitka
Název:

Paštika z kuřecích jater


Paštika z kuřecích jater


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí játra500 g
střední cibule3 ks
stroužek česneku5 ks
smetana200 ml
másla1 plátek
sůl špetka
pepř špetka
provensáles, tymián, saturejka, fenykl, levandule, dobromysl špetka nebo dle chuti
Postup přípravy:

Jestli si libujete v paštikách, tady je tip, jak si takové jedné úplně základní udělat docela velké množství (které si samozřejmě můžete poupravit podle spotřeby), a navíc úplně jednoduše a rychle. No a samozřejmě i docela zdravě a levně. Vážně. Koukejte.

Játra očistíme, pokrájíme na menší kousky a namočíme nejlépe přes noc do mléka. Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a přidáme koření a česnek. Krátce zarestujeme. Přihodíme játra i s mlékem a vaříme tak dlouho, dokud se všechno mléko neodvaří. Poté játra zalijeme smetanou, přiklopíme a dusíme do měkka. Celou směs rozmixujeme do hladka (pokud používáme čerstvé koření, odstraníme nejprve tvrdé větvičky), osolíme a hotovou směsí plníme misky, které navrch zalijeme rozpuštěným máslem. Uchováváme v lednici. Do paštiky také můžeme přimíchat i mandle, ořechy nebo brusinky (a nebo cokoli jiného podle chuti).

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Pavlína Popelková

    zavřít okno