Název:Paštika z kuřecích jater
Ingredience:
Ingredience: |
kuřecí játra | 500 g |
česnek | 1 stroužek |
střední cibule | 1 ks |
máslo | 300 g |
rozmarýn | 2 snítky |
čerstvě mletý pepř | 1 špetka |
vychlazené máslo | 50 g |
brusinky, mandle nebo pistácie | |
Postup přípravy:Dokonalá paštika z kuřecích jater, bez "hořkýho" ocásku. Hotová je za půl hoďky a my už doma nechceme jinou! Nechte ji pořádně vychladit a podávejte s křupavým čerstvým pečivem.
Játra opláchneme a zbavíme blanek i tuku.
V rendlíku rozehřejeme máslo. Když začne pobublávat, hodíme do něj cibuli nakrájenou na kostičky a česnek, rozmáčknutý plochou stranou nože.
Zamícháme a přidáme lístky rozmarýnu. Minutku restujeme a přihodíme kuřecí játra /nijak jsem je nekrájela/.
Vše osolíme, opepříme, promícháme, teplotu stáhneme na mírný oheň a 15 minut vaříme, za častého míchání.
Pak ještě teplou směs postupně dáme do vyšší nádoby a tyčovým mixérem umixujeme do hladka.
Nakonec přidáme na kousky nakrájené studené máslo, dosolíme a závěrečně promixujeme.
Vznikne vám dokonale jemná paštika, bez hořkýho "ocásku", do který si můžete dát třeba brusinky, pistácie nebo posekaný mandle, jako já.
Máma snědla půlku skleničky jen tak lžičkou a řekla, že už NIKDY nebudeme paštiku kupovat.
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min
Autor:
zavřít okno