Ingredience: | |
pastinák | 520 g |
brambory | 520 g |
sušené hříbky | 20 g |
zeleninový vývar | 1400 ml |
kmín | 1 lžička |
majoránka | 2 lžičky |
bobkový list | 3 ks |
nové koření | 6 kuliček |
pepř | 10 kuliček |
miso pasta nebo zeleninový bujón | 4 lžičky |
Velmi jsme si oblíbili krémové polévky. Jejich příprava je náramně snadná a výsledek je vždy perfektní. Většinou stačí jen 3 suroviny, koření a polévka je na světě. Nejlepší na tom je, že v těchto mixovaných polévkách skryjete zeleninu, kterou Vám třeba vybírají z talíře děti nebo chlapi.
Pastinák je kořenová zelenina podobná petrželi, má ale jemnější a sladší chuť. Proto je velmi vhodný na polévky nebo omáčky. Skvěle chuťově doplní bramborovou kaši, dodá ji "mléčnou" chuť a krémovou konzistenci. Pastinák je bohatší na vitamíny a minerály než mrkev. Obsahuje velké množství vlákniny a je dobrým zdrojem draslíku.
Jemnou chuť polévky skvěle doplní kvašená zelenina a klíčky.
Hříbky si namočíme do vody alespoň na dvě hodiny. Pokud nemáme sušené hříbky použijeme čerstvé lesní houby (žampióny), které podusíme na cibulce.
Brambory a pastinák očistíme a nakrájíme na kostičky.
Všechny ingredience přendáme do hrnce, přidáme koření a zalijeme vývarem (vodou).
Po zavaření vaříme 20 minut. Polévku vypneme, přidáme miso pastu, vyndáme celé koření a rozmixujeme. Ochutnáme a případně dosolíme.
Polévku podáváme posypanou semínky, klíčky a kvašenou zeleninou.
Podrobné info: