Pažitka
Název:

Patiznová omáčka s kořenovou zeleninou, tymiánem, kurkumou, jablíčkem, kokosovým krémem se špagetami

bez mléka (bez bkm, vajec) pokud se zakoupí bezlepkové špagety i bez lepku


Patiznová omáčka s kořenovou zeleninou, tymiánem, kurkumou, jablíčkem, kokosovým krémem se špagetami


Ingredience:
Ingredience:
České Ghí Bio dle potřeby
patizon1/4 ks
petržel1/4 ks
větší mrkev1 ks
celer20 g
kurkuma na špičku lžičky
tymián dle chuti
jablečné pyré1 lžička
sůl dle chuti
kokosový krém nebo kokosové mléko dle chuti
voda dle potřeby
bazalka dle chuti
špagety dle potřeby
Postup přípravy:

Od doby, kdy náš malý mlsáček ochutnal špagety, dožaduje se jejich přípravy častěji a častěji. Přílohy často střídám a špagety jednou za čas připravím. Navíc se k této omáčce skvěle hodí. Navíc Ghí dodá omáčce příjemnou máslovou chuť, kterou příjemně doplní zvolené koření.

Očistíme si kořenovou zeleninu, vydlabeme patizon. Na Ghí orestujeme pokrájenou mrkev, celer, petržel, přidáme pokrájený patizon, prohřejeme, zalijeme vodou. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme tymián, jablečné pyré, sůl, špetku kurkumy, rozmixujeme do hladké omáčky, zjemníme kokosovým krémem nebo kokosový mlékem. Omáčku jsem nezahušťovala, pouze jsem ji zredukovala, aby v ní nezůstalo před konečným mixováním příliš vody.
Podáváme s oblíbenou přílohou, my jsme si ji dali se špagetami a před servírováním ozdobili špagety bazalkou.

Přeji dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno