Ingredience: | |
České Ghí Bio | dle potřeby |
patizon | 1/4 ks |
petržel | 1/4 ks |
větší mrkev | 1 ks |
celer | 20 g |
kurkuma | na špičku lžičky |
tymián | dle chuti |
jablečné pyré | 1 lžička |
sůl | dle chuti |
kokosový krém nebo kokosové mléko | dle chuti |
voda | dle potřeby |
bazalka | dle chuti |
špagety | dle potřeby |
Od doby, kdy náš malý mlsáček ochutnal špagety, dožaduje se jejich přípravy častěji a častěji. Přílohy často střídám a špagety jednou za čas připravím. Navíc se k této omáčce skvěle hodí. Navíc Ghí dodá omáčce příjemnou máslovou chuť, kterou příjemně doplní zvolené koření.
Očistíme si kořenovou zeleninu, vydlabeme patizon. Na Ghí orestujeme pokrájenou mrkev, celer, petržel, přidáme pokrájený patizon, prohřejeme, zalijeme vodou. Vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme tymián, jablečné pyré, sůl, špetku kurkumy, rozmixujeme do hladké omáčky, zjemníme kokosovým krémem nebo kokosový mlékem. Omáčku jsem nezahušťovala, pouze jsem ji zredukovala, aby v ní nezůstalo před konečným mixováním příliš vody.
Podáváme s oblíbenou přílohou, my jsme si ji dali se špagetami a před servírováním ozdobili špagety bazalkou.
Přeji dobrou chuť.
Podrobné info: