Ingredience: | |
České Ghíčko Bio | dle potřeby |
patizon | cca 1/2 ks |
hraška na obalování | dle potřeby |
voda | dle potřeby |
Příloha: | |
brambory | dle potřeby |
mandlové mléko Provamel | dle potřeby |
České Ghíčko Bio | cca 1 lžíce |
voda | dle potřeby |
Tento recept je strašně rychlý, vděčný a jednoduchý.
Hodí se nejen jako skvělý oběd, ale i svačinka do tlapky. Nám takto připravený strašně chutná, jedná se o zdravou, výživnou a rovněž bezlepkovou alternativu.
Patizon rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hraška těstíčku, které připravíme z vody a hrašky. Těstíčko jsem připravila podle návodu na hrašce: 100g hrašky smícháme se 150ml vody, hustota řidší jako je hořčice.
V připraveném těstíčku patizon obalíme. Hraška již sůl obsahuje, tak zvažte, zda je či není třeba patizon před obalením osolit.
Obalený patizon opečeme z obou stran na Ghí.
My jsme si vychutnali s naším malým strávníčkem patizon s bramborovou kaší, kterou jsem připravila z uvařených brambor, které jsem rozmačkala, vyšlehala s mandlovým mlékem a Ghí.
Úžasná obměna je bramborovo-dýňové pyré či bramborovo-tuřínové pyré, každý dle chuti své.