Pažitka
Název:

Patizon obalený v hraška těstíčku, s bramborovou kaší, mandlovým mlékem a Ghí

bez lepku, mléka, vajec, bkm - není vhodné pro vegany


Patizon obalený v hraška těstíčku, s bramborovou kaší, mandlovým mlékem a Ghí


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko Bio dle potřeby
patizoncca 1/2 ks
hraška na obalování dle potřeby
voda dle potřeby
Příloha:
brambory dle potřeby
mandlové mléko Provamel dle potřeby
České Ghíčko Biocca 1 lžíce
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Tento recept je strašně rychlý, vděčný a jednoduchý. 
Hodí se nejen jako skvělý oběd, ale i svačinka do tlapky. Nám takto připravený strašně chutná, jedná se o zdravou, výživnou a rovněž bezlepkovou alternativu.

Patizon rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, které obalíme v hraška těstíčku, které připravíme z vody a hrašky. Těstíčko jsem připravila podle návodu na hrašce: 100g hrašky smícháme se 150ml vody, hustota řidší jako je hořčice. 
V připraveném těstíčku patizon obalíme. Hraška již sůl obsahuje, tak zvažte, zda je či není třeba patizon před obalením osolit.
Obalený patizon opečeme z obou stran na Ghí.
My jsme si vychutnali s naším malým strávníčkem patizon s bramborovou kaší, kterou jsem připravila z uvařených brambor, které jsem rozmačkala, vyšlehala s mandlovým mlékem a Ghí.
Úžasná obměna je bramborovo-dýňové pyré či bramborovo-tuřínové pyré, každý dle chuti své.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno