Pažitka
Název:

Patizon v těstíčku

vegetariánský recept


Patizon v těstíčku


Ingredience:
Ingredience:
patizonu1 ks
vejce2 ks
hldká mouka na těsto dle potřeby
žampiony4 ks
sůl špetka
pepř špetka
uzená paprika špetka
perželka špetka
sojové omáčky lžička
strouhaný sý dle chuti
bylinky dle chuti
Postup přípravy:

Plody patizonu jsou druhem dýně podobné třeba cuketám. Patizon má moučnou chuť, proto je ku přímé spotřebě vyzrálejší kousek. Jinak se sklízí spíše nedozrálé, déle potom vydrží při skladování.

Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na cca 1,5 cm plátky, které osolíme a necháme vypotit.
V misce smícháme mouku nebo solamyl,  sůl, pepř, žampiony, nasekané na kousky. Vmícháme vejce, sójovou omáčku, nadrcené bylinky a uzenou sypkou papriku. Uděláme si těstíčko hustší konzistence. Vypocené plátky patizonu potřeme napovrchu houbovým těstíčkem. 

A dále máme dvě možnosti. Buďto dáme na plech s pečícím papírem a zbylé těstíčko ještě nalijeme na hlubší místa po dloubání zrníček nebo můžete rovnou dát na gril.
Podáváme s pečeným bramborem nebo pečivem. Zde je otázkou, jestli právě obědváte nebo si patizon uděláte, jako lehký předkrm.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno