Ingredience: | |
patizonu | 1 ks |
vejce | 2 ks |
hldká mouka na těsto | dle potřeby |
žampiony | 4 ks |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
uzená paprika | špetka |
perželka | špetka |
sojové omáčky | lžička |
strouhaný sý | dle chuti |
bylinky | dle chuti |
Plody patizonu jsou druhem dýně podobné třeba cuketám. Patizon má moučnou chuť, proto je ku přímé spotřebě vyzrálejší kousek. Jinak se sklízí spíše nedozrálé, déle potom vydrží při skladování.
Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na cca 1,5 cm plátky, které osolíme a necháme vypotit.
V misce smícháme mouku nebo solamyl, sůl, pepř, žampiony, nasekané na kousky. Vmícháme vejce, sójovou omáčku, nadrcené bylinky a uzenou sypkou papriku. Uděláme si těstíčko hustší konzistence. Vypocené plátky patizonu potřeme napovrchu houbovým těstíčkem.
A dále máme dvě možnosti. Buďto dáme na plech s pečícím papírem a zbylé těstíčko ještě nalijeme na hlubší místa po dloubání zrníček nebo můžete rovnou dát na gril.
Podáváme s pečeným bramborem nebo pečivem. Zde je otázkou, jestli právě obědváte nebo si patizon uděláte, jako lehký předkrm.
Doboru chuť!