Pažitka
Název:

Patizon v zakysané smetaně s česnekem, smažený v trojobalu

vegetariánský recept


Patizon v zakysané smetaně s česnekem, smažený v trojobalu


Ingredience:
Ingredience:
velký patizon1 ks
zakysaná smetana1 kelímek
sůl dle chuti
kurkuma špetka
pepř dle chuti
majoránka dle chuti
česnek dle chuti
olivový olej dle potřeby
Trojobal:
vejce3 - 4 ks
sůl špetka
hladká mouka dle potřeby
strouhanka dle potřeby
uzená paprika dle chuti
Na smažení:
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Patizon není moc výrazná zelenina, ale když ji naložíte, tak jak já, je opravdu moc dobrý.

Patizon oloupeme, odstraníme pecky a pokrájíme.

Zakysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, česnekem, kapkou olivového oleje a smícháme s kurkumou.

V této směsi patizon necháme namočený přes noc. Druhý den patizon obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance smíchané s uzenou paprikou. Smažíme ve fritovací nádobě nebo na pánvi. 

Podáváme s bramborovou kaší.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno