Ingredience: | |
velký patizon | 1 ks |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
sůl | dle chuti |
kurkuma | špetka |
pepř | dle chuti |
majoránka | dle chuti |
česnek | dle chuti |
olivový olej | dle potřeby |
Trojobal: | |
vejce | 3 - 4 ks |
sůl | špetka |
hladká mouka | dle potřeby |
strouhanka | dle potřeby |
uzená paprika | dle chuti |
Na smažení: | |
olej | dle potřeby |
Patizon není moc výrazná zelenina, ale když ji naložíte, tak jak já, je opravdu moc dobrý.
Patizon oloupeme, odstraníme pecky a pokrájíme.
Zakysanou smetanu smícháme se solí, pepřem, česnekem, kapkou olivového oleje a smícháme s kurkumou.
V této směsi patizon necháme namočený přes noc. Druhý den patizon obalíme v hladké mouce, vejcích a strouhance smíchané s uzenou paprikou. Smažíme ve fritovací nádobě nebo na pánvi.
Podáváme s bramborovou kaší.
Podrobné info: