Pažitka
Název:

Patizonové karí s cizrnou

vegetariánský recept


Patizonové karí s cizrnou


Ingredience:
Ingredience:
střední patizon1 ks
kurkuma2 lžičky
cibule1 ks
česnek1 stroužek
Ghí dle potřeby
citronová tráva4 stonky
kokosové mléko200 ml
zeleninový vývar150 ml
uvařená cizrna200 g
kořen zázvorucca 3 cm
limetka1 ks
mátové lístky hrst
jasmínová rýže dle potřeby
Postup přípravy:

Počasí je ještě letní, ale listy na stromech už začínají pomalu měnit barvu, a to je pro mě znamení, že je třeba začít zkoušet různé druh karí. Dýňové je u nás oblíbené a jelikož jsem narazila na žlutý patizon, což je vlastně odrůda dýně, tak jsem se rozhodla jako první letošní karí udělat patizonové a ozvláštnit jej cizrnou.

Na tuku si osmahneme najemno nakrájenou cibulku, poté přidáme na kostičky nakrájený patizon, citronovou trávu (svážeme si stonky provázkem, aby se nám poté lépe vyndávala), stroužek česneku a zasypeme kurkumou. Zalijeme vývarem a kokosovým mlékem a přivedeme k varu. Poté karí vaříme cca 10 minut a poté přidáme scezenou cizrnu. Osolíme, opepříme. Ještě chvíli povaříme. Jakmile je patizon měkký, tak stáhneme z plamene a přidáme nastrouhaný zázvor. Vyndáme stonky citronové trávy, a část patizonu a cizrny. Zbytek rozmixujeme tyčovým mixérem a tím zahustíme. Poté přidáme oddělenou část patizonu a cizrny. Dochutíme šťávou z poloviny limetky, případně dosolíme či dopepříme.

Podáváme s jasmínovou rýží a dozdobené lístky máty.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno