Ingredience: | |
České Ghíčko - přepuštěné máslo | dle potřeby |
patizon - očištěný a vydlabaný | 200 g |
cuketa - očištěná a vydlabaná | 80 g |
mrkev | 60 g |
brambory | 20 g |
teff mouka tmavá | 6 g |
pohanková mouka hladká | 10 g |
rýžová polohrubá mouka | 10 g |
lahůdková maďarská paprika Grešík | 2 lžičky |
česnek | 2 - 3 stroužky |
sůl | dle chuti |
Snadná svačinka na cesty či prckům do tlapky.
Patizon nám zachutnal, v kombinaci se zeleninou je úžasný. Samotný jen tak obalený v Hrašce, je také moc dobrý, ale ten už jsme v týdnu na svačinku měli. A tak jsme si uplácali naše oblíbené placičky.
Zeleninu očistíme, nastrouháme najemno, přidáme prolisovaný česnek, papriku, osolíme, zahustíme moukou, důkladně zamícháme.
Dlaněmi nebo pomocí lžíce vytvarujeme placičky, které klademe na plech s pečícím papírem, který důkladně potřeme Ghíčkem, z vrchu můžeme placky pokapat rovněž, vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 200°C přibližně 45 minut.
Podrobné info: