Ingredience: | |
patizon | 76 g |
petržel | 30 g |
mrkev | 66 g |
vařené jáhly | 2 - 3 lžíce |
České Ghíčko Bio | dle chuti |
petrželová nať | dle chuti |
Jedná se o základ pomazánky, který si každý dochutí dle vlastní chuti, přidáním bylinek, kombinací obilovin luštěnin. Prostě pomazánka 100 krát jiné chuti. Mně zbyly od oběda jáhly, a tak jsem je využila při přípravě pomazánky, přidala jsem na dochucení petrželovou nať a pomazánka byla na světě, jemná, velmi chutná pomazánka vhodná jak pro děti tak dospělé.
Oloupeme si patizon, zbavíme semínek. Pokrájíme na kostky, petržel společně s mrkví očistíme a rovněž pokrájíme. Připravenou zeleninu uvaříme v páře, necháme vychladnout.
Vychladlou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem, dle konzistence a chuti přidáme uvařené jáhly, opět rozmixujeme, dochutíme bylinkami. Já použila k dochucení petrželovou nať, kterou jsem jen posekala, přidala do pomazánky společně s Ghí, následně jsem jen pomazánku osolila, zamíchala, nechala v lednici vychladit. My jsme si pomazánku vychutnali s čerstvým kváskovým chlebem.