Pažitka
Název:

Patizonovo-mrkvovo-petrželová pomazánka s jáhličkami a Ghíčkem


Patizonovo-mrkvovo-petrželová pomazánka s jáhličkami a Ghíčkem


Ingredience:
Ingredience:
patizon76 g
petržel30 g
mrkev66 g
vařené jáhly2 - 3 lžíce
České Ghíčko Bio dle chuti
petrželová nať dle chuti
Postup přípravy:

Jedná se o základ pomazánky, který si každý dochutí dle vlastní chuti, přidáním bylinek, kombinací obilovin luštěnin. Prostě pomazánka 100 krát jiné chuti. Mně zbyly od oběda jáhly, a tak jsem je využila při přípravě pomazánky, přidala jsem na dochucení petrželovou nať a pomazánka byla na světě, jemná, velmi chutná pomazánka vhodná jak pro děti tak dospělé.

Oloupeme si patizon, zbavíme semínek. Pokrájíme na kostky, petržel společně s mrkví očistíme a rovněž pokrájíme. Připravenou zeleninu uvaříme v páře, necháme vychladnout. 
Vychladlou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem, dle konzistence a chuti přidáme uvařené jáhly, opět rozmixujeme, dochutíme bylinkami. Já použila k dochucení petrželovou nať, kterou jsem jen posekala, přidala do pomazánky společně s Ghí, následně jsem jen pomazánku osolila, zamíchala, nechala v lednici vychladit. My jsme si pomazánku vychutnali s čerstvým kváskovým chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno