Pažitka
Název:

Pavlova


Pavlova


Ingredience:
Ingredience:
bílky3 ks
sůl špetka
jemný krupicový cukr1 hrnek
kukuřičný škrob1 lžíce
citronová šťáva1 lžička
šlehačka 30%1 kelímek
moučkový cukr1/4 hrnku
drobné ovoce (maliny, jahody, rybíz...)1 hrnek
Postup přípravy:

Vynikající dezert připravovaný ze šlehaných bílků s řádnou dávkou šlehačky a ovoce.

Předehřát troubu na 150 °C. 
Na plech položit pergamenový papír (papír na pečení) a vyznačit tužkou kruh o velikosti 20–25 cm. 
Obrátit papír. 
Ve velké míse našlehat bílky a postupně přidávat 3/4 hrnku cukru za stálého šlehání (cukr musí být zcela rozpuštěný). 
Smíchat dohromady 1/4 hrnku cukru a kukuřičným škrobem a lehce zamíchat do bílků i s citronovou šťávou. Lžící navršit většinu bílkové hmoty na papír a rozetřít do kruhu naznačeného tužkou na asi 3/4 cm vysoko. 
Zbytek dát do cukrářského sáčku a nastříkat dokola okraj (vznikne mělká miska). 
Péct po 1 hodinu. 
Po upečení nechat v troubě zchladnout dalších 30 min. 
Našlehat šlehačku s cukrem, navršit na dort a ozdobit ovocem.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno