Ingredience: | |
smetana | 50 ml |
Lučina | 120 g |
tvaroh | 250 g |
sůl | špetka |
pažitka | dle chuti |
Dnes mám pro vás opět jeden bylinkový super jednoduchý recept. Jak už se těším na jaro, tak čerstvé bylinky jsou pro mě jako balzám na duši. A večeře s čerstvou pažitkou, tvarohem a dobrým chlebíkem... mňam!
Věděli jste, že:
Listy pažitky jsou zdrojem vitamínu C (až 100 mg ve 100 g čerstvé hmoty; většinou se množství pohybuje mezi 56 a 66 mg v 100 g čerstvé hmoty), dále obshuje provitamín A, vitamín B2, silici se sírou, minerální látky (soli vápníku, fosforu, draslíku, železa aj.)
Pažitka podporuje obranyschopnost, chrání buňky před volnými radikály, má antiseptické účinky, je účinnou prevencí proti rakovině, detoxikuje trávicí trakt, podporuje trávení a podporuje vylučování žluče. Zvyšuje také chuť k jídlu, zlepšuje pravidelnou stolici a prevenční účinky proti kardiovaskulárním onemocněním a snižuje vysoký krevní tlak a cholesterol.
Do misky vložíme Lučinu, tvaroh, přidáme smetanu a osolíme. Vše ušleháme v hladký krém. Poté nakrájíme pažitku na jemno a vmícháme do připraveného tvarohového krému.
Podrobné info: