Ingredience: | |
dýně | 1 ks |
česnek | 1 palička |
tymián | 1 větvička |
olivový olej | 2 lžíce |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
Můžeme využít buďto, jako přílohu k masu, nebo naopak, jako hlavní jídlo s křupavou bagetkou. Fantaziím a chutím se meze nekladou. Pokud vám však zbude, můžete využít na omáčku či polévku s kapkou smetany.
Oloupeme a nakrájíme dýni a vysypeme na plech. Vezmeme paličku česneku, kterou rozokrojíme na 4 části a i se slupkoun dáme na plech k dýni. Vezmeme větvičku tymiánu a položíme přes co největší plochu. Vezmeme olivový olej a hojně pokapeme po celém plechu. Osolíme, opepříme...opravdu jen zlehka, aby jsme si vychutnali opravdovou chuť bylinky a česneku. Dáme péci do trouby na 180 stupňů cca. půl až 40 min. Dle dýně, trouby, chutě, barvy.
Dobrou chuť!