Pažitka
Název:

Pečená dýně s česnekem a větvičkou tymiánu


Pečená dýně s česnekem a větvičkou tymiánu


Ingredience:
Ingredience:
dýně1 ks
česnek1 palička
tymián1 větvička
olivový olej2 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Můžeme využít buďto, jako přílohu k masu, nebo naopak, jako hlavní jídlo s křupavou bagetkou. Fantaziím a chutím se meze nekladou. Pokud vám však zbude, můžete využít na omáčku či polévku s kapkou smetany. 

Oloupeme a nakrájíme dýni a vysypeme na plech. Vezmeme paličku česneku, kterou rozokrojíme na 4 části a i se slupkoun dáme na plech k dýni. Vezmeme větvičku tymiánu a položíme přes co největší plochu. Vezmeme olivový olej a hojně pokapeme po celém plechu. Osolíme, opepříme...opravdu jen zlehka, aby jsme si vychutnali opravdovou chuť bylinky a česneku. Dáme péci do trouby na 180 stupňů cca. půl až 40 min. Dle dýně, trouby, chutě, barvy.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Barbora Venháčová

    zavřít okno