Ingredience: | |
kachna celá | 1 ks |
jablko | 3-4 ks |
sůl | 1 hrstička |
kmín celý | 1 hrstička |
Ingredience na zelí: | |
červené zelí sterilované | 1 sklenice |
cibule | 1 ks |
sůl | 1 špetka |
cukr | 1 špetka |
sádlo | 1 lžíce |
kmín celý | 1 lžička |
ocet | 1 lžíce |
hladká mouka | 1 hrstička |
Ingredience na knedlíky: | |
vařené brambory ve slupce | 500 g |
hrubá mouka | 150-200 g |
vejce | 1 ks |
sůl | 1 špetka |
Noooo, když je ta sezóna jablek, tak nesmí přeci chybět kachna. Pěkně dokřupava upečená!
Kachna
Pokud má kachna droby, tak je vyjměte ven a uschovejte na polévku. Kachnu omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, zvenčí i uvnitř a okmínujeme. Jablka oloupeme a vložíme do vnitřku kachny. Pak již jen podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme podle velikosti kachny, na 220C minimálně 60 minut do měkka. Průběžně podlíváme a přelíváme kachnu výpekem. Na konec odklopíme víko pekáče a necháme zezlátnout kůrčičku.
Zelí
Nejdříve slijeme lák ze zelí a necháme jej okapat. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, zakápneme trochu octem a přisypeme cukr a nakonec zaprášíme moukou.
Knedlík
Brambory nastrouháme a vysypeme doprostřed válu, uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme válečky, které už jen uvaříme ve vodě.
Dobrou chuť!