Pažitka
Název:

Pečená kachna s jablky, červeným zelím a bramborovým knedlíkem


Pečená kachna s jablky, červeným zelím a bramborovým knedlíkem


Ingredience:
Ingredience:
kachna celá1 ks
jablko3-4 ks
sůl1 hrstička
kmín celý1 hrstička
Ingredience na zelí:
červené zelí sterilované1 sklenice
cibule1 ks
sůl1 špetka
cukr1 špetka
sádlo1 lžíce
kmín celý1 lžička
ocet1 lžíce
hladká mouka1 hrstička
Ingredience na knedlíky:
vařené brambory ve slupce500 g
hrubá mouka150-200 g
vejce1 ks
sůl1 špetka
Postup přípravy:

Noooo, když je ta sezóna jablek, tak nesmí přeci chybět  kachna. Pěkně dokřupava upečená!

Kachna

Pokud má kachna droby, tak je vyjměte ven a uschovejte na polévku. Kachnu omyjeme, vložíme do pekáče, osolíme, zvenčí i uvnitř a okmínujeme. Jablka oloupeme a vložíme do vnitřku kachny. Pak již jen podlijeme vodou, přiklopíme a pečeme podle velikosti kachny, na 220C minimálně 60 minut do měkka. Průběžně podlíváme a přelíváme kachnu výpekem. Na konec odklopíme víko pekáče a necháme zezlátnout kůrčičku.

Zelí

Nejdříve slijeme lák ze zelí a necháme jej okapat. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, osolíme, okmínujeme, zakápneme trochu octem a přisypeme cukr a nakonec zaprášíme moukou.

Knedlík

Brambory nastrouháme a vysypeme doprostřed válu, uděláme důlek, do něj rozklepneme vejce, které osolíme, aby zůstalo krásně žluté, osolíme trochu i brambory a přidáme mouku. Vypracujeme husté hladké těsto, ze kterého vyválíme válečky, které už jen uvaříme ve vodě.


Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Vendula Balaštíková

    zavřít okno