Pažitka
Název:

Pečená krkovice s bůčkem na česneku, cibuli, baby špenátem a bramborovým knedlíkem


Pečená krkovice s bůčkem na česneku, cibuli, baby špenátem a bramborovým knedlíkem


Ingredience:
Ingredience:
krkovice4 plátky
libový bůček6 plátků
olivový olej dle potřeby
uzená paprika špetka
nálev z naložených kapií4 lžíce
naložená a nakrájená kapie2 ks
velká cibule2 ks
sůl dle chuti
pepř dle chuti
vývar nebo voda dle potřeby
česnek4 stroužky
Špenát:
baby špenát dle potřeby
cibulka dle potřeby
česnek dle potřeby
vejce dle potřeby
Bramborový knedlík:
brambory dle potřeby
mouka dle potřeby
vejce dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Když vidím vepřové maso, vždy mne to inspiruje k něčemu dobrému v kuchyni a tak jsem pekla a čarovala. Nedávno jsem četla, že organismus jednou za čas vepřové maso i výpečky potřebuje, všeho s mírou, ale je to nutné někdy promastit tělo.

Plátky krkovičky lehce naklepeme, opepříme a nařízneme okraje. Bůček pokrájíme na plátky. Lehce vše osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, 4 stroužky prolisovaného česneku, několik lžic olejového nálevu z naložených kapií, pár proužků naložené kapie a špetku uzené papriky. Do misky vložíme plátky krkovice a bůčku a necháme v této marinádě odležet přes noc.
Odleželé plátky krkovice a bůčku vložíme na plech, bohatě posypeme pokrájenou cibulí a pečeme dozlatova. Podlijeme vývarem nebo vodou.
Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno