Ingredience: | |
krkovice | 4 plátky |
libový bůček | 6 plátků |
olivový olej | dle potřeby |
uzená paprika | špetka |
nálev z naložených kapií | 4 lžíce |
naložená a nakrájená kapie | 2 ks |
velká cibule | 2 ks |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
vývar nebo voda | dle potřeby |
česnek | 4 stroužky |
Špenát: | |
baby špenát | dle potřeby |
cibulka | dle potřeby |
česnek | dle potřeby |
vejce | dle potřeby |
Bramborový knedlík: | |
brambory | dle potřeby |
mouka | dle potřeby |
vejce | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
Když vidím vepřové maso, vždy mne to inspiruje k něčemu dobrému v kuchyni a tak jsem pekla a čarovala. Nedávno jsem četla, že organismus jednou za čas vepřové maso i výpečky potřebuje, všeho s mírou, ale je to nutné někdy promastit tělo.
Plátky krkovičky lehce naklepeme, opepříme a nařízneme okraje. Bůček pokrájíme na plátky. Lehce vše osolíme a opepříme. V misce smícháme olivový olej, 4 stroužky prolisovaného česneku, několik lžic olejového nálevu z naložených kapií, pár proužků naložené kapie a špetku uzené papriky. Do misky vložíme plátky krkovice a bůčku a necháme v této marinádě odležet přes noc.
Odleželé plátky krkovice a bůčku vložíme na plech, bohatě posypeme pokrájenou cibulí a pečeme dozlatova. Podlijeme vývarem nebo vodou.
Podáváme se špenátem a bramborovým knedlíkem.