Pažitka
Název:

Pečená kuřecí stehna na cibuli se šťouchaným bramborem s chorizem


Pečená kuřecí stehna na cibuli se šťouchaným bramborem s chorizem


Ingredience:
Ingredience:
velká kuřecí stehna4 ks
velká cibule3 - 4 ks
majoránka a petrželka dle chuti
utřený česnek6 stroužků
hrubá sůl dle chuti
celý kmín dle chuti
olivový rozmarýnový olej dle potřeby
vývar dle potřeby
Brambory:
brambory1000 g
ostřejší chorizo klobása1/2 nožičky
větší červená cibule1 ks
strouhaný jemný sýr150 g
vývar na spaření cibule
máslo nebo smetana na zjemnění
sůl dle chuti
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Nedávno jsem měla v thajské restauraci kuřecí kousky v cibuli a tak jsem si řekla, že když to bylo tak dobré, že zkusím takto upravit kuřecí stehna. K tomu jsem jako přílohu vymyslela šťouchané brambory s chorizo klobáskou, petrželkou, červenou cibulí a strouhaným sýrem.

Kuřecí stehna kuchyňsky upravíme. Osolíme hrubou solí, kmínem, hustě zasypeme pokrájenou cibulí s utřeným česnekem, zasypeme natrhanou majoránkou a petrželkou a necháme přes noc maso naložené v hlubší nádobě. Druhý den přendáme naložená cibulová kuřecí stehna do pekáčku, malinko podlijeme vývarem a pečeme v rozehřáté troubě pomalu dozlatova. Podléváme výpekem.

Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Cibuli pokrájíme na kostičky a přelijeme trochou vařeného vývaru. Krátce necháme spařit a přecedíme. Osušenou změklou cibuli společně s kousky ostré chirozo klobásy, petrželky a jemného sýra rozmixujeme na jemnou směs. Tuto směs vmícháme do uvařených brambor, rozšťoucháme a přidáme na zjemnění máslo nebo trochu smetany. Zamícháme a podáváme společně s upečenými kuřecími stehny.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno